Woontoren The Burton in Little C opgeleverd

Nieuws

Woontoren The Burton in Little C opgeleverd

Door: Petra Starink | 25-01-2021

De 15 gebouwen in Little C aan de Rotterdamse Coolhaven zijn  geïnspireerd op de architectuur in New York én op de baksteenarchitectuur van de nabije oude gebouwen aan de Veerhaven. Dit is te zien aan de stoere bakstenen gevels, grote zwarte raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden.  Woontoren The Burton, een ontwerp van CULD architecten is een van de 15 gebouwen. Vorige week namen 73 bewoners hun intrek in deze woontoren. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelden en bouwden Little C.

Oplevering woontoren The Burton

Institutionele vastgoedinvesteerder Bouwinvest overhandigde de sleutels aan de huurders. Tot dan toe hadden de bewoners hun nieuwe woning alleen nog maar online via foto’s en video’s gezien. Vanwege de pandemie en coronamaatregelen waren er het afgelopen jaar geen kijkmomenten op locatie en dat maakte de oplevering nu bijzonder. De huurders konden zelf door hun woning lopen, de indeling zien en het materiaal voelen.

Wonen en werken in Little C

Little C is een gebied waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. De 15 gebouwen van Little C bieden plaats aan in totaal 320 lofts en appartementen, waarvan 209 huur- en 111 koopappartementen. Het gebied heeft straks ook 10.000 m2 aan ruimte voor werkplekken en kleinschalige horeca. Inmiddels heeft ook Familiehuis Daniel den Hoed zijn intrek genomen in Little C, waardoor kankerpatiënten en hun familie bij elkaar kunnen zijn tijdens de behandeling in het Erasmus MC.

Stalen trappen en hekwerken

Het  oogstrelende vakmanschap in Little C is zichtbaar door het bijzondere metselwerk en de stalen trappen en hekwerken. De groene pleintjes, begroeide gevels, dakterrassen en het aangrenzende Coolhavenpark maken dit woon- en werkgebied compleet.

Woontorens The Clark en The Hammond in 2021 opgeleverd

Het bouwteam legt de komende maanden de laatste hand aan het nieuwbouwproject. In maart 2021 worden de woontorens The Clark en The Hammond opgeleverd aan de huurders. Verwacht wordt dat eind van het voorjaar alle 15 gebouwen en de buitenruimte zijn opgeleverd.

Fotografie: Sandra Koning

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.