Arjan Kok nieuw hoofd masteropleiding Stedenbouw

Arjan Kok nieuw hoofd masteropleiding Stedenbouw

Architect, Personalia
Door: Petra Starink | 25-06-2012

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft stedenbouwkundige Arjan Klok benoemd tot nieuw hoofd van de masteropleiding Stedenbouw. Hij wordt de opvolger van Rogier van den Berg die met ingang van 1 september terugtreedt. Klok wordt aangesteld voor een periode van vier jaar.

Arjan Klok is in 1995 afgestudeerd als architect en stedenbouwkundige aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn studie heeft hij zich onder meer bezig gehouden met de inpassing van infrastructuur in stedelijke gebieden zoals de grotere stadswegen en ringsystemen in en om Rotterdam en Antwerpen. Van 1995 tot 2001 heeft hij als projectleider en ontwerper bij het bureau Maxwan aan een groot aantal infrastructuur gerelateerde projecten gewerkt, zoals het masterplan voor Leidsche Rijn Utrecht. In 2001 heeft hij STUDIOKLOK opgericht. Hij werkte o.a. aan de ontwikkeling van spoorzones, de transformatie en herstructurering van werkgebieden en de vernieuwing van stadsgezichten en stadswegen.

Arjan Klok doceert regelmatig aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Academies van Bouwkunst in Amsterdam, Rotterdam en Arnhem. Hij begeleidt hier jaarlijks een aantal afstudeerders en projecten en geeft lezingen en treedt op als visiting critic.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.