Bold & Beautiful Award 2014

Bold & Beautiful Award 2014

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 16-10-2013

De Bold & Beautiful Award staat voor technisch lef en oog voor schoonheid. In een serie presentaties met posters en mock-ups, gaan architectuurstudenten de strijd met elkaar aan voor de prijs en de titel van meest grensverleggend gevelontwerp. De winnaar wordt bekend gemaakt op GEVEL 2014, van 22 tot en met 24 januari in Ahoy Rotterdam.

Voor de tweede keer wordt de Bold & Beautiful Student Façade Design Award uitgereikt. Behalve dat het studenten de kans geeft hun ontwerpen voor een vakkundig en geïnteresseerd publiek te presenteren, brengt de prijs bezoekers en deelnemers in contact met (de ideeën van) toekomstige architecten. De studenten worden uitgedaagd met een gevelontwerp te komen dat getuigt van zowel technische lef als oog voor schoonheid, het spanningsveld waarin een architect continu opereert.

Aansluitend op het thema van GEVEL 2014, worden de inzendingen vooral beoordeeld op ‘grensverleggendheid’. Dit heeft betrekking op de gebruikte materialen, de techniek en de prestaties. En dat is nog niet alles: het ontwerp moet ook duurzaam zijn, architectonisch en technisch toepasbaar en gekoppeld kunnen worden aan klimaatsystemen. De kandidaten maken kans op juryprijzen van 1250, 750 en 500 euro, eervolle vermeldingen en een publieksprijs. Daarnaast is een extra prijs van 1000 euro voor het meest grensverleggende ontwerp op het gebied van zonwering. De laatste prijs wordt beschikbaar gesteld door branchevereniging Romazo. De Award wordt publicitair ondersteund door ArchitectuurNL.

Vakbeurs GEVEL 2014

Innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. GEVEL is met kwalitatief hoogstaande exposanten de belangrijkste vakbeurs voor de architect en ontwerpers op het gebied van gevels.
Meer informatie  is te vinden via www.gevel-online.nl.
Tegelijk met GEVEL 2014 vindt Material Xperience plaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.