Wie neemt zitting in publiekjury ‘Amsterdamse Architectuurprijs 2023’?

Prijsvragen

Wie neemt zitting in publiekjury ‘Amsterdamse Architectuurprijs 2023’?

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-02-2023

In mei 2023 reikt Arcam voor de 16ekeer de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit. Deze prijs voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam wordt niet alleen bepaald door een vakjury maar ook door een publiekjury. Voor de laatste is Arcam op zoek naar drie betrokken Amsterdamse publieksjuryleden, zonder ervaring in de architectuur.

De taak van de publiekjury is om samen in gesprek te gaan en uiteindelijk te beslissen welke architect en opdrachtgever er met de publieksprijs vandoor gaat. Daarom is het belangrijk dat je op 24 maart 2023 beschikbaar bent om de 10 genomineerde gebouwen gezamenlijk langs te gaan. Ook neem je deel aan één van de drie gesprekken in Pakhuis de Zwijger in april en mei. Op 10 of 11 mei 2023 vindt de uitreiking van de AAP plaats, waar jij en jouw mede jurygenoten deel van uitmaken!

Wie zoekt Arcam?

Iedereen met een liefde voor architectuur! Het is belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent en geen architectuurprofessional bent. Woonachtig, werkend of studerend binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam is ook een voorwaarde voor de deelname. Weinig tot geen ervaring met architectuur is daarentegen zeker geen barrière. Wij zijn juist geïnteresseerd in jouw eigen visie op de gebouwde omgeving.

Ben jij bereid een kritische blik te werpen op deze eigentijdse gebouwen? Dan is Arcam benieuwd naar jouw stem en spant zich tevens in om iedereen een kans te geven zich aan te melden. Ook mensen met een fysieke beperking of een neurodivergent brein. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk of speciaal vervoer) nodig om deel te nemen aan de publieksjury, dan zullen wij dat in geval van selectie faciliteren.

  • Deadline inzending: zondag 26 februari 2023
  • Bekendmaking selectie naar de inzenders: dinsdag 28 februari 2022
  • Bekendmaking vak- en publieksjury: eerste week van maart 2023
  • Gespreksavonden Pakhuis de Zwijger: 25 april, 2 en 9 mei 2023
  • Uitreiking Amsterdamse Architectuurprijs: 10 of 11 mei 2023

Aanmeldformulier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.