Appartementencomplex De Vrijheid

Appartementencomplex De Vrijheid

Door: Petra Starink | 06-10-2014

Diederendirrix  architecten heeft in opdracht van BrabantWonen het appartementencomplex De Vrijheid in den Bosch  ontworpen. Het complex is onlangs officieel geopend en is bedoeld voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder met een zorgvraag.

Overdekt atrium

Het complex ligt in een groene  ‘groene’ voorzieningenstrook aan de Churchilllaan in Den Bosch en kijkt uit over het Beatrixpark. De woningen worden ontsloten vanuit een centraal overdekt atrium waardoor het gebouw een alzijdige uitstraling heeft.  De gevel van het complex bevat geen verkeersruimten en kan optimaal ingezet worden voor uitzicht, buitenruimten en lichtinval van de woningen.

Witte buitengevels met grote raamoppervlakten

Er is gekozen voor witte buitengevels met grote raamoppervlakten. Het geeft het geheel een vriendelijke en uitnodigende uitstraling.   Het gebouw bestaat uit 5 woonlagen en telt 28 driekamerappartementen en 5 tweekamerappartementen. Op de begane grond is een ontmoetingsruimte. Elk appartement heeft een eigen balkon of terras en een eigen parkeerplaats op het terrein. Het complex is 4 september feestelijk geopend.

Projectgegevens

LocatieChurchillaan, Den Bosch
Architectdiederendirrix architecten
OpdrachtgeverBrabantWonen
FotografieArthur Bagen

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.