Cool Blue Villa

Cool Blue Villa

Project
Door: Petra Starink | 17-03-2016

Een levensloopbestendig familiehuis omringd door water, dat was de wens van de bewoners van Cool Blue Villa in Marbella aan de Middellandse zee. Het ontwerp is van 123DV uit Rotterdam.

De vertaling voor deze villa was water, water en nog eens water. In het hart van de villa ligt een waterblok met glazen wanden, de hoeken zijn zonder staalconstructie uitgevoerd. Naast dit zwembad loopt er om de hele leefruimte een kanaal van water, zowel beneden als boven. In het glazen trappenhuis kun je vanaf elk doorkijkje de zee zien. Ook op de bovenste verdieping zijn er stapstenen en een speelse afwisseling van binnen en buiten. Op het dak ervaar je alle vrijheid door een  buitendouche met uitzicht over de zee.

Glas en weerspiegeling

Om de bewoners de nodige privacy te garanderen heeft deze villa vanaf de straatkant gezien een gesloten karakter. Je verwacht als bezoeker een voortzetting van dit gesloten gevoel.  Verbluffend is het omkeer-effect. De ruimte in de villa geeft maximale openheid, door het gebruik van veel glas en de weerspiegeling daarvan.

Gladde en warme materialen

Gladde hygiënische materialen met een koele uitstraling zijn afgewisseld met warme materialen zoals hout en natuursteen in bruinoranje. In het interieur zijn een op maat gemaakt kookeiland van massief Corian, een open haard, en een leren poef met inklapbare tv te vinden. Alle technische snufjes van dit huis zijn op een smartphone of tablet te bedienen zelfs de gevelverlichting die door de verticale sleuven van de villa naar buiten schijnt.

 

Projectgegevens

Naam project Cool Blue Villa
Locatie Marbella, Spanje
Programma/functie Vakantiehuis: woonkamer met woonkeuken, 6 slaapkamers, huisbioscoop, wijnkelder, fitnessruimte met sauna, zwembad, dakterras
Architectenbureau 123DV, Rotterdam
Oplevering 2015
Bruto vloeroppervlakte 620 m2, 1 hectare kavel m²
Beeld Carlos Lavergne

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.