Warme tinten in kantoor Aegon Leeuwarden

Warme tinten in kantoor Aegon Leeuwarden

Door: Petra Starink | 06-04-2017

Aan de Snekerkade in Leeuwarden is het nieuwe kantoor van Aegon gevestigd. Het bedrijf was al gevestigd in Leeuwarden maar wilde een locatie met meer open werkomgeving. OTH architecten ontwierp ook hier de inrichting in navolging van het hoofdkantoor van Aegon in Den Haag. Het interieurconcept kenmerkt zich door warme tinten en de toepassing van hout in de ontmoetingsruimten en een blauwe kleurstelling in de werkruimten.

Atrium als ontmoetingsruimte

Een uitnodigend bar- en ontvangstmeubel maakt het centrale atrium tot een levendig ontmoetingsgebied. Nieuwe trappen en bordessen verbinden de verschillende vloerniveaus van de rond het atrium gepositioneerde bouwdelen. Doordat de kernwanden met eiken latten zijn bekleed, is er een natuurlijk tegenwicht voor de overwegend aluminium gevels rondom het atrium ontstaan. Nieuwe en bestaande wandafwerkingen vormen de drager voor de kunstcollectie van Aegon.

Beschrijfbare wanden

De werkplekken zijn consequent rondom een cluster van overleg-, scrum- en concentratieruimten georganiseerd. Beschrijfbare wanden van backpainted glas en houten wanden met ingefreesde, Friese teksten creëren plekken en fungeren als ruimte-scheidende elementen. Meubilair is uitgewerkt in een combinatie van eikenhout en zwarte tinten. Tezamen met de antracietkleurige kozijnen van binnenwanden, is er een interieur ontstaan met een  intieme uitstraling.

Aegon heeft twee van de zeven geschakelde bouwdelen, die in 2002 zijn gerealiseerd naar ontwerp van Bonnema Architecten in gebruik genomen. Met meer dan 1100 medewerkers is het bedrijf één van de grootste werkgevers in Friesland.

Projectgegevens

Naam project Kantoor Aegon
Locatie Snekerkade 1, Leeuwarden
Architectenbureau (interieur) OTH architecten
Opdrachtgever(s) Aegon
Landschapsarchitect Van Wijnen
Interieurontwerper Interieurbouwer: Verschuren Interieurbouw/Verwol
Oplevering december 2016
Bruto vloeroppervlakte 10.000 m²
Beeld Christiaan de Bruijne  

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.