Last Writing Desk

Things of Beauty

Last Writing Desk

Door: Petra Starink | 13-10-2016

Sinds Het Nieuwe Werken zijn intrede heeft gedaan en de laptop gemeengoed is geworden is het bureau als type meubel bijna verdwenen. Ontwerper Frans Willigers ontwierp de Last Writing Desk dat een vervanging is voor het traditionele kantoormeubilair.

Lichthellend werkblad

Het bureau bestaat uit vier roestvrijstalen poten met daarop een lichthellend werkblad, dat naadloos overloopt in een zitting. Op het schuine gedeelte rechts naast de zitting is plaats voor een tas. Het geheel is bekleed met soepel leer, waardoor het werken aan dit minimalistische meubel  comfortabel is. Materiaal: staal, desktop plastic afgewerkt met leer.

Salone del Mobile 2016

The Last Writing Desk is geschikt voor een strak interieur maar kan ook dienst doen in een openbare ruimte zoals in de hal van een bedrijvengebouw of luchthaven. Tijdens de Salone del Mobile 2016 in Milaan was de Last Writing Desk te zien. Op 4, 5 en 6 november 2016 is de Last Writing Desk te zien tijdens de Kunstlijn Haarlem 2016, bij Terstal Interieurarchitectuur aan de Wagenweg 1 Haarlem

Frans Willigers

Na zijn opleiding tot bouwkundige werkte Willigers voor diverse architectenbureaus in Amsterdam, onder meer bij Kho Liang Ie Associates en Cees Dam. Sinds 1995 legt hij zich toe op het ontwerpen van meubilair,  tevens doceerde hij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
www.willigers.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.