Building The Rotterdam

Building The Rotterdam

Boeken
Door: Petra Starink | 25-02-2014

De Rotterdam, het multifunctionele gebouw op de oever van de Maas, aan de Wilhelminapier is het nieuwe meesterstuk van architect Rem Koolhaas en zijn bureau OMA. In november 2013 werd dit gebouw opgeleverd. Door de vele functies kan het gebouw met recht een`verticale stad´ genoemd worden.

Fotograaf Ruud Sies volgde de bouw van de Rotterdam vanaf 2009, toen de eerste schop de grond in ging. De fotograaf initieerde zelf zijn project. Hij maakte over een periode van vier jaar ongeveer 11.000 foto´s. Na elk bezoek aan de Rotterdam  werd een beeldselectie gemaakt.

In het boek Building The Rotterdam tonen paginagrote kwaliteitsafdrukken in zwart-wit en kleur dynamische composities die de kracht symboliseren van deze ‘verticale stad’ in aanbouw. Na de beelden volgen een foto-index, een citaat door architect Rem Koolhaas en data over het gebouw. Tevens kleinere beelden van maquettes en een vergelijking met het Bijbelse Babel door schrijver Marcel Möring. De portretten van arbeiders afgedrukt op zacht papier geven het verhaal van de ‘harde’ constructie een menselijk gezicht. Building The Rotterdam is een hommage aan de stad en de architect, aan vaklieden en aan de kracht van architectuur.
Ruud Sies wijdt zich, na een loopbaan van meer dan twintig jaar was als art director in de reclamewereld, geheel aan de fotografie. Over het project publiceerde hij samen met Hanneke van Hintum eerder Men of The Rotterdam, over de mannen die De Rotterdam bouwen.

Building The Rotterdam
Auteur Ruud Sies, Marcel Morning
Fotografie Ruud Sies
Uitgever:  Lecturis
Onterp Ruud Sies
Pagina´´s 238
Afmetingen 240 x 340 mm
ISBN-13: 978-9462260252
Prijs € 49,50

Beeld: Ruud Sies

rottredam580

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.