Fotoboek poppodium Doornroosje

Fotoboek poppodium Doornroosje

Boeken
Door: Petra Starink | 13-10-2015

Boek poppodium Doornroosje Thea van den HeuvelArchitectuurfotograaf Thea van den Heuvel presenteert donderdag 15 oktober in poppodium Doornroosje in Nijmegen haar nieuwe boek ‘Doornroosje-de ziel is meeverhuisd’. Het fotoboek laat de popzaal zien vlak na de opening aan het Stationsplein, op het moment dat een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Doornroosje begint.

Nieuw poppodium Doornroosje

Na 3 jaar bouwen ging op 1 oktober 2014 de deur van het nieuwe Doornroosje open. De stad had niet alleen een nieuw gebouw voor het 50 jarige poppodium maar er zaten ook nog 347 studentenkamers boven. Het station had een nieuw aanzicht en bezoekers konden na jaren het poppodium weer makkelijk bereiken. Bezoekers van het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg vroegen zich af of de sfeer behouden zouden kunnen blijven in het nieuwe pand. Die vrees bleek ongegrond, de ziel van Doornroosje verhuisde mee.

Gedetailleerde architectuur

In het boek worden alle facetten getoond van het nieuwe gebouw, de bezoekers, de gebruikers en het personeel. Thea van den Heuvel heeft niet alleen gedetailleerd de architectuur van het nieuwe gebouw in beeld vastgelegd, ze heeft ook het leven overdag en het gebruik in de avond en nacht gefotografeerd. Van den Heuvel is als fotograaf gericht op ruimte, sfeer en details. Ze leerde door in en rondom het gebouw te bewegen hoe intelligent het is gebouwd, zonder overbodige luxe maar met de esthetiek in beeld en vorm.

Naast het uitgebreide beeldmateriaal is het boek voorzien van teksten onder redactie van Alex van der Hulst. Die teksten komen van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, Torre Florim – zanger van De Staat, architect Jan Decker, boeker Willem Venema, directeur Toine Tax, de kunstenaars die de kleedkamers vormgaven, en stedenbouwkundigen van de gemeente Nijmegen.

Presentatie boek

Doornroosje – de ziel is meeverhuisd verschijnt op 15 oktober en is vanaf 7 oktober te bestellen via de website van Doornroosje en vanaf 15 oktober verkrijgbaar in de Nijmeegse boekhandels. Het boek kost 30 euro, is 184 pagina’s dik en is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, Doornroosje, Gemeente Nijmegen, combinatie Klokbouw & Züblin, SSHN en AGS Architects International.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.