Spiegelingen: De vernieuwing van Paleis Het Loo

Boeken

Spiegelingen: De vernieuwing van Paleis Het Loo

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-08-2023

In de maand augustus komt het boek ‘Spiegelingen: De vernieuwing van Paleis Het Loo’ uit. Nai010 brengt hiermee een uitgave op de markt die ene unieke blik werpt op het ontwerp en de bouw van de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo. Inmiddels een van de grootste musea van Nederland. Het 130 pagina’s tellende boek is ook beschikbaar als Engelstalige uitvoering onder de titel: Reflections: Renewing Paleis Het Loo.

De vernieuwing van Paleis Het Loo is het verhaal van een moderne ondergrondse uitbreiding en de renovatie van het grootste authentieke zeventiende-eeuwse paleis van het Huis van Oranje. Spiegelingen toont met indrukwekkende fotografie en boeiende teksten het ingenieuze ontwerp van KAAN Architecten, de bouwgeschiedenis van het paleis, de samenkomst van oud en nieuw en de huidige rol van het paleis als publieksmuseum.

Paleis Het Loo is door de vernieuwing letterlijk en figuurlijk op een voetstuk gezet. De ondergrondse nieuwbouw laat de façade en het interieur van het paleis ongemoeid en is onlosmakelijk verbonden met het historische gebouw. Het dak van de nieuwbouw is deels een glazen vijver die daglicht toelaat tot de nieuwe Grand Foyer eronder. Zo kunnen de bezoekers van beneden het paleis zien en van boven een blik werpen op het museum. Symmetrie en reflecties zijn het verbindende principe. Spiegelingen is het verslag van een geslaagde transformatie waarin verleden, heden en toekomst elkaar versterken.

Praktisch

ISBN 978-94-6208-806-1
Prijs: € 39,95
vooruitbestellen
Auteurs: Floris Alkemade, Peter Bakkum, Pien Harms, Anton Kos, Michel van Maarseveen, Koen Ottenheym, Wim Pijbes, Dikkie Scipio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.