HEMA design contest 2020 van start

Design

HEMA design contest 2020 van start

Door: Petra Starink | 20-05-2020

De HEMA organiseert na 5 jaar weer een ontwerpwedstrijd. Omdat de thuisomgeving nu belangrijker is dan ooit wordt gezocht naar een slimme én duurzame oplossing om het leven thuis beter, leuker en makkelijker te maken. De wedstrijd staat open voor iedereen met affiniteit voor design. De inschrijving is nu geopend.

De opdracht

De opdracht luidt: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. ‘’HEMA houdt van het dagelijks leven en thuis is belangrijker dan ooit. Er wordt geleerd, gewerkt, gespeeld, gekookt, gesport, allemaal op één plek. Dit vraagt om nieuwe oplossingen, die je op verschillende manieren kunt gebruiken.’’ aldus Milou Pikaart, hoofd design bij HEMA. Het winnende ontwerp moet niet alleen klantgericht, maar ook multi-inzetbaar, duurzaam of circulair en écht HEMA zijn.

Onderdeel van lesprogramma

De design contest is ook onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft, Willem de Kooning Academie Rotterdam en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen. ‘’Wij zijn ontzettend trots dat onze design contest onderdeel is van het lesprogramma van vooraanstaande designinstituten in Nederland. We willen hiermee jong talent een kans beiden om al vroeg in hun carrière na te denken over duurzame en innovatieve oplossingen die voor een breed publiek interessant kan zijn.’’ Aldus Fabeel Butt, Innovatie Manager HEMA. 

Lees ook:

Jury- en publieksprijs  

Naast een juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de grote finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Wie dit jaar in de jury zal plaatsnemen wordt op een later moment bekend gemaakt. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2021 in de winkels.

Iconische producten

Sinds 1983 organiseert HEMA de design contest. Eerdere edities leverde iconische producten op, zoals le lapin fluitketel en de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven. 

HEMA design contest 2020
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.