Kleurrijk vilt van atelier Wandschappen

Kleurrijk vilt van atelier Wandschappen

Design, Exposities, Materialen
Door: Petra Starink | 17-12-2015

Expositie wolviltNicole Driessens en Ivo van den Baar van atelier Wandschappen tonen van 3 februari tot 9 april 2016 hun kleurrijke kamerplanten en vazen van wolvilt, op het podium bij Yksi Expo in Eindhoven.

Nicole Driessens, opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en Ivo van den Baar, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, werken sinds 1999 samen onder de naam Wandschappen. Een beeldende visie op hun directe omgeving is de bron voor hun projecten. Dat kan leiden tot een kunstwerk, maar ook tot een product. Een aantal jaren geleden maakten ze naam in de designwereld met de eerste viltplanten, kamerplanten op ware grootte gemaakt van zwart wolvilt. De collectie werd vervolgens uitgebreid met nieuwe series van diverse plantensoorten, in verschillende maten en kleuren. Allemaal in hetzelfde materiaal wolvilt.

Recentelijk kregen kleurenstudies, in het atelier gedaan voor autonome kunstwerken, een vervolg in de vorm van twee series vazen, Shape! en Refelt.  Atelier Wandschappen is gevestigd in de wijk Charlois, Rotterdam-Zuid. Alle werken worden daar vervaardigd, samen met andere kunstenaars.

Kleurrijk vilt van atelier Wandschappen
Yksi expo
Van 3 februari t/m 9 april 2016
Torenallee 22-04
Eindhoven (Strijp-S, Apparatenfabriek)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.