Postzegels 100 jaar De Stijl

Design

Postzegels 100 jaar De Stijl

Door: Petra Starink | 20-03-2017

Ter gelegenheid van 100 jaar De Stijl brengt PostNL 27 maart 10 postzegels uit met afbeeldingen van iconische werken van Gerrit Rietveld, Cornelis van Eesteren,  Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en J.J.P.Oud. De postzegels bevatten de kenmerkende kleuren rood, geel en blauw omkaderd met een dikke zwarte rand. Het postzegelvel werd ontworpen door René Put en Brigitte Gootink van ontwerpbureau PutGootink uit Amsterdam.

Architectuurtekeningen

Op de tien postzegels staat werk van de leden van De Stijl afkomstig van de collecties van het Gemeentemuseum in Den Haag en Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De zwart-witfoto’s zijn van schilderijen (Piet Mondriaan), tekeningen (Theo van Doesburg), ontwerpen (Theo van Doesburg, Cornelis van Eesteren), architectuurtekeningen (Theo van Doesburg, Cornelis van Eesteren), de lattenleunstoel van Gerrit Rietveld en een maquette van café-restaurant De Unie in Rotterdam (J.J.P. Oud).

Strakke zwarte lijnen

De positie van de foto op de postzegels wordt bepaald door een stelsel van strakke, zwarte lijnen. Iedere postzegel wordt door de lijnen in drie vlakken verdeeld. De foto staat in het grootste vlak. De twee kleinere vlakken bieden ruimte aan de sorteerhaak, de waardeaanduiding 1 en de typografie. Als bovenste laag liggen op het postzegelvel transparante vierkanten en rechthoeken, in de primaire kleuren.

De postzegels en de eerstedagenvelop zijn online en via postzegelhandelaren vanaf 27 maart 2017 te koop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.