The Student Hotel in rijksmonument Eiffelgebouw

Interieur

The Student Hotel in rijksmonument Eiffelgebouw

Door: Petra Starink | 12-10-2017

The Student Hotel Maastricht is gevestigd in het historische Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier, en is daarmee de eerste locatie in een rijksmonument van The Student Hotel groep. Het historische verleden van het gebouw is op speelse wijze zichtbaar gebleven in het hotel met 378 kamers. In het interieur zijn ludieke verwijzingen te vinden naar de sanitairfabriek van vroeger. Voor het casco herstel van de buitenkant van het gebouw werd Braaksma & Roos Architectenbureau ingeschakeld en BAM Bouw en Techniek renoveerde afgelopen jaar het hele casco van het Eiffelgebouw en bouwde in het middendeel The Student Hotel in. Bij de renovatie zijn originele elementen zoals de gietijzeren kozijnen en de kolommen behouden en gerestaureerd. Het hotel is onlangs geopend.

Rijksmonument

The Student Hotel Maastricht belichaamt de nieuwe standaard voor hotel living en is een hybride plek waar mensen ruimtes delen en elkaar ontmoeten. Voor The Student Hotel is het de eerste keer dat zij een vestiging opent in een rijksmonument. Voor deze bijzondere en complexe opdracht – het inpassen van het hotel in een monumentaal pand – werd OZ Architecten ingeschakeld.

Interieurontwerp

Ook in het interieur van The Student Hotel wordt veelvuldig geknipoogd naar het bijzondere verleden van het gebouw. Zo worden bezoekers bij binnenkomst verwelkomt door twee, uit gips gevormde, enorme sfinxen, hangen er vintage toiletpotten aan de muur in de kleurrijke lobby en is het ‘echte’ sanitair uiteraard ook van de hand van de voormalige ‘bewoners’. Het interieurontwerp is van de hand van het  The Student Hotel design-team samen met The Invisible Party.

Sphinxkwartier

The Student Hotel is gevestigd in het nieuwe Sphinxkwartier, op steenworp afstand van de historische binnenstad. Hier is het omringd door andere frontrunners op het gebied van cultuur, kunst en sociaal ondernemen. Het hotel combineert eigentijds clever design en hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Onder andere een café-restaurant, gym, bibliotheek, wasserette, fietsenverhuur, lounges, workshopruimtes en werk- en studieplekken maken deel uit van The Student Hotel. De komende maanden volgen feestelijke openingen van de overige delen van het Eiffelgebouw en van het restaurant.

Projectgegevens
Locatie: Sphinxcour 9A, Maastricht
Grootte: 18.750 m²
Totale investering inbouw The Student Hotel (excl. Casco Restaurantie): € 23.000.000
Totale duur bouw: 14 maanden
Faciliteiten: bar-restaurant, volledig uitgeruste gym, studiezalen, bibliotheek, meeting rooms, workshopruimtes, lounges en fietsverhuur
Interieur Ontwerp: The Student Hotel design team met The Invisible Party (hotel), Studio Modijefsky (horeca)
Suppliers: BAM Bouw en Techniek B.V., Bectro Installatietechniek, Soons Interieurbouw, Modus Furniture, OZ Architect
Start constructie: September 2016
Aantal kamers: 378 in totaal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.