Bron van licht op GLOW

Exposities

Bron van licht op GLOW

Door: Petra Starink | 12-10-2017

Van 11 tot en met 18 november 2017 staat Eindhoven voor de 12e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Het thema is The Source. In het Van Abbemuseum is 9 dagen lang de GLOW Special STOP LICHT te zien. Voor deze tentoonstelling is een selectie gemaakt van kunstwerken waarin het licht als bron van het zien centraal staat.

Licht

Verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zien wat voor mogelijkheden licht biedt om er kunst mee te maken. De tentoonstelling STOP LICHT laat je stilstaan bij iets wat voor de meeste mensen heel gewoon is, namelijk zien. Toch is zien een wonderlijk proces: licht valt in ons oog en wordt via de hersenen omgezet in een beeld, de visuele waarneming. Licht is in dit proces een eerste voorwaarde, want zonder licht zien we niets.

De tentoonstelling toont werken van Christian Boltanski, Tracey Emin, Elcke van Gorkum, Akinori Goto, Pierre Huyghe & Philippe Parreno, Olga Kisseleva, Gabriel Lester, Laurent Mareschal en Sergey Rozhin.
STOP LICHT is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het museum en in de avonduren tijdens de openingstijden van GLOW.

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10, Eindhoven

Beeld: Van Abbemuseum

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.