20 april: uitreiking Hilversum Architectuurprijs

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

20 april: uitreiking Hilversum Architectuurprijs

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-03-2023

Op 20 april vindt de uitreiking van de Hilversum Architectuurprijs plaats in de burgerzaal van het Hilversumse Raadhuis. Naast de uitreiking geven alle genomineerden een korte toelichting op hun project en gaat de organisatie in gesprek met enkele deskundigen over het belang van architectuur en stedenbouw in Hilversum.

De achtste Hilversumse Architectuurprijs kenmerkt zich door een grote diversiteit aan bouwprojecten. Opvallend is dat de uitbreidingsgebieden in Hilversum Oost, Anna’s Hoeve, landgoed Monnikenberg en het Arenapark met zes nominaties goed vertegenwoordigd zijn. Bij deze tien genomineerden gaat het niet louter om nieuwe gebouwen. Naast de Nieuwbouw van Tergooi MC, zit er ook een skatebaan, de Alexiatunnel en enkele monumenten bij die een transformatie hebben ondergaan.

Genomineerden

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Jury vakprijs

De jury, bestaande uit Adam Smit – ZZDP Architecten, Gus Tielens – KorthTielens architecten, Maarten Marijnusse – Archiworks, Pieter Broertjes – Oud Burgemeester Hilversum en voorzitter Janny Rodermond kiezen uit de tien genomineerden een winnaar voor de vakprijs. De winnaar zal op 20 april tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt worden. De jury wordt ondersteund door secretaris Pauline van Roosmalen.

Publieksprijs

In samenwerking met de Gooi-en Eemlander en Gooi-en Eembode wordt de publieksprijs georganiseerd. Hiervoor kan iedereen stemmen op de nominatie die van voorkeur. Stemmen kan tot 4 april via de stembutton of de site van de Gooi- en Eemlander.

Tentoonstelling

De 10 nominaties zijn tot eind juni te bekijken in het Dudok Architectuurcentrum. Daar worden alle genomineerde projecten tentoongesteld samen met de tentoonstelling Wonen, Werken en Ontmoeten.

Om aanwezig te zijn bij de uitreiking op 20 april kunnen belangstellenden zich aanmelden via de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.