Grotiusgebouw wint Architectuurprijs Nijmegen

Actualiteiten, Nieuws

Grotiusgebouw wint Architectuurprijs Nijmegen

Door: Petra Starink | 01-02-2016

Het Grotius Gebouw van Benthem Crouwel architects heeft de  Architectuurprijs Nijmegen 2015 gewonnen. In het Grotius Gebouw aan de Montessorilaan is de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit, tevens opdrachtgever gehuisvest. Voor de Architectuurprijs Nijmegen waren 10 projecten genomineerd.   

Groots maar niet pompeus

De jury noemt het gebouw beheerst en doeltreffend, groots maar nooit pompeus. Zowel in de stedenbouwkundige inpassing als de detaillering, materiaalkeuze en de uitwerking van het interieur blinkt het project uit. ‘Een ontwerp excelleert dankzij goed opdrachtgeverschap, een intensieve samenwerking tussen architect, constructeur, installatie- en bouwfysisch adviseurs en het vakmanschap van de bouwers. Ook hier geldt dat de zwakste schakel de prestatie van de gehele keten bepaald’, aldus de juryleden. Het Grotiusgebouw is in deze opzichten volgens de jury een voorbeeld van een project waar de samenwerking tussen alle partijen voorbeeldig is geweest en tot een uitzonderlijk resultaat heeft geleid.

Multifunctioneel gebouw

Het Grotiusgebouw is een gamma-generiek, multifunctioneel gebouw. De collegezaal, met 500 zitplaatsen nu de grootste van de Radboud campus, zal ook door andere faculteiten gebruikt gaan worden. Ruime parkeermogelijkheden, een restaurant, koffie-corner, een hal en een buitenruimte waar het aangenaam verblijven is, dragen hier allemaal aan bij. Het Grotiusgebouw biedt het voor de studenten en medewerkers een comfortabele leer- en werkomgeving, waar zij met plezier verblijven.

Foto: Jannes Linders

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.