Music Dome in 2010 klaar

Music Dome in 2010 klaar

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-06-2008

De gemeenteraad heeft ingestemd met de bouw van een grote concertzaal in Zuidoost. De Music Dome, de werktitel van het project, moet 15.000 mensen herbergen en de deuren moeten in juli 2010 opengaan. Dit zegt concertpromotor Mojo, de initiatiefnemer van het project.

Zaal
Uniek aan de zaal is dat het geheel ingericht wordt voor grootschalige concerten. Zo moeten grote vrachtwagens de zaal in kunnen rijden. De zaal is er voor bands die nog geen stadionstatus hebben, maar wel te groot zijn voor het reguliere zalencircuit.

Vijf jaar geleden lagen er al plannen om een zaal te open in Amsterdam-Noord. Dit liep echter uit op een fiasco, waarna Mojo de handen ineen sloeg met de Heineken Music Hall en Amsterdam Arena. De Music Dome gaat zo’n 65 miljoen euro kosten.

Ontwerp
Het architectenbureau Benthem Crouwel Architekten gaat de zaal ontwerpen. Aan de buitenzijde van het gebouw wordt aan vier gevels Ledverlichting aangebracht om zowel stilstaand als bewegend beeld te tonen. Het ontwerp heeft inmiddels een positief advies gekregen van de Welstandscommissie.

Bron: Parool.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.