Destination: Design – Vakevenement voor interieurprofessionals

Actualiteiten, Nieuws

Destination: Design – Vakevenement voor interieurprofessionals

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-02-2022

Onder de naam ‘Destination: Design’, ontwikkelen 24 Nederlandse en internationale designmerken een nieuw vakevenement voor interieurprofessionals. Het evenement vindt plaats op maandag 28 en dinsdag 29 maart 2022 in de Fokker Terminal in Den Haag. De bedoeling: een ontmoetingsmoment creëren voor het presenteren van nieuwe collecties aan professionals uit de branche.

Omdat grote designbeurzen afgelopen jaren niet, of in een beperkte vorm doorgingen, besloot het collectief de handen ineen te slaan om de nieuwste collecties weer persoonlijk voor te stellen.

Hans Filippini (Director Marketing & Sales Operations, Leolux Furniture Group) licht toe: “In januari dit jaar, rond de tijd dat IMM Keulen had moeten plaatsvinden, pleegden initiatiefnemers Marieke van den Berg (eigenaar, LABEL Vandenberg) en ik de eerste telefoontjes. De toezeggingen stroomden binnen. Toen de bal eenmaal rolde, sloten steeds meer mooie merken zich aan. Een signaal dat er behoefte is aan echte ontmoetingen en gesprekken.

We kijken uit naar een verbindend en inspirerend evenement. Een event waarbij we weer van elkaars ervaringen kunnen leren en samen mooie stappen kunnen zetten in de richting van ons gemeenschappelijke doel. Destination: Design.”

Ruimtelijk concept

De Eindhovense designstudio Daphna Laurens tekent voor het ruimtelijk ontwerp, dat bezoekers prikkelt en inspireert. Cruciaal in de opdracht was dat het echt met én voor de deelnemende merken ontworpen zou worden. Het open karakter staat daardoor centraal.

“Als een tentoonstelling-format ontwierpen we lange banen van 4 meter breed die de indrukwekkende lengte van de Fokker Terminal benadrukken. Wat we bijzonder vinden is dat dit echt in het collectief ontstaan is, iedere deelnemer staat er hetzelfde in. Ook voor de huisstijl gingen we daarom op zoek naar het gemeenschappelijke. Na de afgelopen jaren hadden we zin in optimisme en vrolijkheid, vandaar bijvoorbeeld de keuze voor banners in groentinten en roze gordijnen.”

Aanmelden

Zowel op 28 als 29 maart zijn mensen welkom om deel te nemen aan tours langs de 24 stands, om de nieuwe collecties van de merken te leren kennen:

– Maandag 28 maart van 11.00 tot 13.00 uur
– Maandag 28 maart van 16.00 tot 18.00 uur
– Dinsdag 29 maart van 11.00 tot 13.00 uur

Aanmelden via sabine@spierenburgstudio.com

Destination: Design is een initiatief van:

Arco
Beek Collection
Bert Plantagie
Castelijn
CBM – HMC
De Ploeg
De Sede
Evidence
Gealux
Gelderland
Jess
Jori
KFF 
LABEL Vandenberg
Leolux
Metaform
Millenerpoort
Monasch 
Oniro
Pastoe
Perletta
Pilat & Pilat
Pode
QLIV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.