Amersfoort genomineerd voor ‘Europese stad van het Jaar’

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Amersfoort genomineerd voor ‘Europese stad van het Jaar’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-09-2023

Half september is Amersfoort bezocht door een vierkoppige jury uit Ierland, Engeland en Duitsland in het kader van de ‘Urbanism Awards 2023’ die georganiseerd wordt door de Academy of Urbanism (AoU). Amersfoort strijdt als finalist tegen Estepona uit Spanje en Exeter uit Engeland.

De Academy of Urbanism is een internationaal kennisnetwerk van stedenbouwkundigen, architecten en economen dat is gevestigd in Londen. Jaarlijks organiseren zij de ‘Urbanism Awards’ die de afgelopen jaren onder andere gewonnen is door Porto, Bilbao en Kopenhagen. Ook Rotterdam mocht zich ‘European City of the Year’ noemen, in 2015.

Finalisten

Half juli maakte de Academy of Urbanism (AoU) vijftien finalisten bekend die op de shortlist van de Urbanism Awards 2023 zijn gezet. De vijftien steden zijn verdeeld over vijf categorieën:

  • Geweldig plek
  • Grote Straat
  • Geweldige buurt
  • Geweldige stad
  • Europese Stad van het Jaar

Amersfoort is ingedeeld in de laatste categorie ‘Europese stad van het Jaar’. Tijdens het boordelingsbezoek afgelopen week heeft de jury zich een beeld gevormd over zaken als de kwaliteit van leven en werken, mobiliteit, sociale cohesie, architectuur en stedenbouwkundige oplossingen. Dit op basis van een exclusief ‘backstage’-kijkje op bijzondere plekken.

De uitslag van dit jaar wordt in Londen bekend gemaakt op 8 november.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.