ArchiFusion: waar technologie en architectuur samenkomen

Evenementen, Nieuws

ArchiFusion: waar technologie en architectuur samenkomen

Door: Marjolein de Wit - Blok | 06-08-2023

Op 21 september organiseert Design Express het event ArchiFusion. Hier worden de laatste trends uit de architectuursector gecombineerd met tech demo’s en lezingen met een innovatieve blik. De locatie is de campus ‘Living Tomorrow’ in Vilvoorde (B) die in september voor het eerst haar deuren opent.

Het gratis technologie-event wordt opgesplitst in twee dagdelen zodat iedereen de mogelijkheid heeft het event te bezoeken. Een lunch of diner is sowieso inbegrepen.

Programma

09:00 ochtend | 14:00 middag: Ontvangst in de Eventhal
09:30 ochtend | 14:30 middag: Welkom met een korte introductie van Thierry Carminati
09:45 ochtend | 14:45 middag: Lezing ‘Impact van BIM op architectuur’
10:30 ochtend | 15:30 middag: Netwerken in de Eventhal
11:30 ochtend | 16:30 middag: Lezing ‘De toekomst vormgeven’
12:15 ochtend | 17:15 middag: Digital Experience Tour door Living Tomorrow. Beleef verschillende innovatieve demo’s waarbij je de nieuwste technologieën ervaart. We nemen je mee op een interactieve reis door de wereld van AI, BIM 2.0, AR/VR en nog veel meer.
13:00 ochtend | 18:00 middag: Italiaans Buffet
14:00 ochtend | 19:00 middag: Einde

Sprekers

De lezing ‘Impact van BIM op architectuur’ wordt gegeven door Gaëtan Redelsperger. Hij was 8 jaar projectmanager bij het Frans architectenbureau Lacaton & Vassal en vertelt waarom BIM voor hem een grote troef. Onder meer voor het verhogen van de efficiëntie, het verbeteren van de samenwerking en het verminderen van fouten in het ontwerp- en bouwproces.

Deze lezing biedt een goede gelegenheid om meer te weten te komen over hoe je BIM gebruikt om jouw ontwerpproces te verbeteren en je projecten naar een hoger niveau te tillen.

Dirk Gaudeus is een ervaren ondernemer en innovation coach die de lezing ‘De toekomst vormgeven’ verzorgt. Dirk laat je nadenken over de toekomst, over hoe technologische vooruitgang zowel mogelijkheden als gevaren inhoudt. Wat zijn de voordelen van BIM 2.0, parametrisch design en AI ontwerp? Deze verbluffende lezing stelt de toekomst in vraag en stimuleert je om te participeren aan je eigen toekomst voor een meer inclusieve en duurzame wereld.

Doelgroep en inschrijven

ArchiFusion richt zich op de volledige bouwsector: architecten, aannemers, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen.

Registreren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.