Architect Stadionkwartier Eindhoven failliet

Architect Stadionkwartier Eindhoven failliet

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-07-2009

Architectenbureau Vermeulen Van Aken dat het ontwerp voor het Stadionkwartier in Eindhoven maakte, is failliet. Het bureau, dat formeel opereerde onder de vennootschap Architectuur Centrum Waalre, is slachtoffer geworden van de financiële crisis.

Bouw bij Philips Stadion
Voor de bouw van het Stadionkwartier, 500 woningen bij het Philips Stadion, heeft het faillissement vermoedelijk geen gevolgen. “We zijn met de curator in gesprek om een doorstart te kunnen maken met een deel van het personeel. Het is de bedoeling dat we het resterende werk in eigen beheer gaan doen”, zegt projectdirecteur Arjan Bol van ontwikkelaar Stadionkwartier BV, dochterbedrijf van Heja. Het grootste deel van de werktekeningen is al door Vermeulen Van Aken gemaakt.

Voor eventuele aanpassingen tijdens de bouw en begeleiding en toezicht is betrokkenheid van het architectenbureau gewenst, zegt Bol. Curator mr. Ton Keizers bevestigt dat Stadionkwartier BV mogelijk een deel van het personeel zal overnemen.

Afbouwen
“Het project moet worden afgebouwd. Daar ligt een belang.” Met eigenaar Cees Vermeulen is de curator in gesprek over overname van het restant van het zes werknemers tellende bedrijf. Vermeulen nam in 2006 het bureau over van Toon van Aken. Als gevolg van de overname had hij aanzienlijke aflossingsverplichtingen aan de bank, waar hij niet meer aan kon voldoen. Cees Vermeulen noemt het faillissement van zijn bedrijf ’tekenend voor de situatie’ in de branche. “Het gaat hard. Ik verwacht niet dat ik de laatste ben. De projecten drogen op.” Vermeulen vertelt dat gesprekken over nieuwe projecten van het ene op het andere moment worden afgeblazen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.