Architectuurstudio HH ontwerpt MFC Renkum

Architectuurstudio HH ontwerpt MFC Renkum

Nieuws
Door: Petra Starink | 04-09-2014

Architectuurstudio HH uit Amsterdam gaat het nieuwe MFC 3b4 in Renkum ontwerpen. Bij de ontwerpfase worden de toekomstige bewoners en de buurt betrokken. Op dinsdag 3 september werd het contract ondertekend en daarmee ging de ontwerpfase officieel van start.

Visie op het project

Voor het ontwerp van 3b4 hadden 21 architecten zich ingeschreven. Na de eerste selectieronde is dit teruggebracht naar 5. Het vijftal hield afzonderlijk een presentatie met hun visie op het project. De selectiecommissie bestond uit gebruikers van het pand en vertegenwoordigers van de gemeente. Zij kozen uiteindelijk voor HH uit Amsterdam. Architectuurstudio HH heeft de opdracht gegund gekregen aan de hand van de vooraf opgestelde gunningsvoorwaarden.

Openheid

Onderdeel van het MFC zijn een zwembad, sporthal, bibliotheek , welzijnsfuncties, horeca en buitensportvelden voor korfbal. HH maakt ook een structuurplan voor de omgeving. De visie van HH is duidelijk. Er moet openheid zijn in het ontwerp. Een centrum moet een duidelijke entree hebben en vooral veel voorkanten. Niet zoals het nu is een gebouw met veel verschillende ingangen, waarna je vervolgens in gangen terecht komt. Het nieuwe gebouw heeft geen gangen. In het voorlopige ontwerp is het zwembad aan de linkerkant gesitueerd en de sporthal rechts. In het midden is er dan plaats voor het sociale hart, met de bibliotheek, horeca en plek voor de welzijnsorganisaties. Er komt een gebouw met verschillende verdiepingen waardoor het nieuwe complex zelfs bijna de helft minder ruimte vergt. Het omliggende terrein moet voor iedereen toegankelijk worden.   Het nieuwe MFC komt op de locatie van huidige gebouwen en het omliggende terrein tussen de Hogekampseweg, Meester van Damweg en Goldsteinpad.

Bron: Hoog en Laag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.