Arons en Gelauff winnen prijsvraag silo’s A’dam

Arons en Gelauff winnen prijsvraag silo’s A’dam

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-04-2009

Arons en Gelauff architecten hebben de prijsvraag voor herontwikkeling van rioolzuiveringssilo’s in Amsterdam Zeeburg gewonnen. Van de silo’s maakten zij het Annie M.G. Schmidt Huis, een multi-functioneel cultuurhuis dat uiteenlopende activiteiten en functies herbergt, met een open speeltuin op het dak van de ene silo en op de andere een restaurant.

Inspirerend
Van tentoonstellingsruimte en mediacentrum tot bioscoop, van theaterzaal tot torenkamer, van de winkel tot het restaurant: de deuren staan zeven dagen per week, het hele jaar door, open voor bezoekers en buurtbewoners. Daarmee krijgen de silo’s een inspirerende, levendige bestemming, die meebepalend is voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk Zeeburgereiland, aldus de jury.

Samenwerking
Het plan is het resultaat van de samenwerking tussen de ontwikkelaars AM en De Alliantie, de stichting Annie MG Schmidt Huis, restaurant Praq, Arons en Gelauff architecten, Rob Aben (tuin) en Janneke Hooymans (This is Jane – interieur).

Locale partners zoals Theatraal IJburg, IJburg TV&TV-school en het ROC gaan hierin een belangrijke rol vervullen. Het Huis krijgt een brede en gevarieerde culturele programmering die zowel voor buurtbewoners als voor bezoekers van buiten interessant is. Door de initiatiefnemers wordt ingezet op een duurzaam energiesysteem dat aansluit op de Amsterdamse ambitie van energieneutraal bouwen.

Naar verwachting wordt het Annie MG Schmidt Huis in 2011 opgeleverd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.