BIPV AWARD 2021 gewonnen door Hermans Techniglaz

Nieuws

BIPV AWARD 2021 gewonnen door Hermans Techniglaz

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-02-2022

De eerste editie van de BIPV AWARD is gewonnen door Hermans Techniglaz voor het project Aeares Hogeschool in Almere. Voor deze energieneutrale hogeschool op het Floriadeterrein leverde het bedrijf 712 maatwerk zonnepanelen van Powerglaz.

BIPV Nederland is een samenwerkingsverband van ondernemers, kennisinstellingen en ondersteunende organisaties uit de zonne-energiesector. In 2021 nam de organisatie het initiatief voor de BIPV Award: een prijs voor het slimste en mooiste gebouw waarin de opwekking van zonne-energie is opgenomen als bouwelement.

Aeares Hogeschool

De prijswinnaar Hermans Techniglaz won de prijs met de 712 maatwerk zonnepanelen die het bedrijf leverde voor het project Aeares Hogeschool in Almere. Dit energieneutrale gebouw op het Floriadeterrein 2022 is een hogeschool voor de toekomstige generatie die passie heeft voor duurzame ontwikkelingen. Hierbij valt te denken aan passend onderwijs en onderzoek naar gezonde leefomgevingen, voedsel en energie.

Maatwerk panelen

De 712 maatwerk zonnepanelen zijn opgedeeld in 400 semi-transparante -Powerglaz- panelen voor op het dak en 312 panelen voor aan de gevel. Het totale vermogen is ruim 156 kWp. Samen met hun klant Homij Technische installaties heeft Hermans Techniglaz meegedacht vanaf de ontwerpfase. Zo hebben ze onder meer met de architect hoe de zonnepanelen in de gevel zijn toe te passen.

Mede door de semi-tranparante panelen houdt het zonlicht tegen en levert het ook nog energie op, dubbele winst. Samen met de klant en de architect zijn ze erin geslaagd om de zonnepanelen volledig in het gebouw te integreren.

Powerglaz

Powerglaz bestaat uit verschillende lagen glas waartussen zonnecellen zijn gelamineerd. Het materiaal is op maat te maken zodat alle mogelijke vormen en uitwerkingen binnen de limieten van glas realiseerbaar zijn. Dat geeft architecten zowel de mogelijkheid om te spelen met het aantal zonnecellen en de lichtinval als de gewenste hoeveelheid elektriciteitsopbrengst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.