Expositie ‘Daglicht in de architectuur’

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Expositie ‘Daglicht in de architectuur’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2022

Tot en met 17 april organiseert het ABC Architectuurcentrum Haarlem een tentoonstelling over het thema ‘daglicht in de architectuur’. De expositie heeft als titel ‘Het Licht Zien!’ en gaat in op de vraag hoe we zó kunnen ontwerpen en bouwen dat daglicht bijdraagt aan een aangenaam en gezond binnenklimaat.

De tentoonstelling is eind januari geopend door Atto Harsta  met een ‘livestream-lezing’ via het ABC YouTube-kanaal. Harsta is transitiestrateeg, bouwinnovator én was in 2004 oprichter van de Stichting Living Daylights ter promotie van daglichttoepassingen in de gebouwde omgeving. De Stichting draagt nu de naam: Stichting Dutch Daylight. De openingslezing is online te bekijken.

Achtergrond

Dagelijks een portie daglicht doet een mens goed. Van daglicht is bekend dat het onze gezondheid en stemming positief beïnvloedt. Daglicht geeft rust en ontspanning, bevordert onze productiviteit en ons gevoel van veiligheid en tevredenheid. Hoe meer daglicht binnen, hoe prettiger en lekkerder iemand zich voelt.

Maar hoe krijg je voldoende daglicht? We zitten tenslotte ongeveer 90% van onze tijd binnen… De tentoonstelling ‘Het Licht Zien!’ gaat over meer daglicht in huis, op het werk en in gebouwen. Hij toont projecten waarbij daglicht extra aandacht heeft gekregen zodat overdag veel licht tot diep in het interieur binnenkomt.

Vijf voorbeeldprojecten van architect Sander Mirck besten veel aandacht aan daglicht gecombineerd met uitzicht. Zijn gebouwen worden gepresenteerd met foto’s en films, maar ook met analyses en bewegende daglichtsimulaties.

Informatie

Voor meer informatie over geplande lezingen en excursies maar ook een kinderworkshop op 6 maart klik hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.