B+O Architecten renoveren voormalige bibliotheek Zwolle

Nieuws

B+O Architecten renoveren voormalige bibliotheek Zwolle

Door: Petra Starink | 21-08-2017

B+O Architecten uit Meppel hebben de panden waarin Zara en Zara Home in Zwolle zijn gevestigd verbouwd, herbouwd en gerenoveerd. De monumentale voorzijde, waarin oorspronkelijk het provinciehuis en later de bibliotheek waren gevestigd, is behouden gebleven.

Renovatie gevel

De gevel is gerenoveerd en aan de achterzijde is er nieuw gebouwd. In het ontwerp is rekening gehouden met de continuïteit van de historische context van de binnenstad. Het dak richt zich met de diverse dakhellingen en nokken op de belangrijke landmarks in de stad en is hiermee een waardevolle aanvulling van het krachtige dakenlandschap van de binnenstad.

Alzijdig

De uitbreiding is ook uniek in zijn alzijdig karakter. “Door een gebouw te realiseren zonder voor-en achterkant ontstaat een centrale plek in de stad die van meerdere kanten benaderbaar is. Het nieuwe gebouw vormt een spil die haar directe omgeving op een positieve manier beïnvloedt”, vertelt Arnoud Olie, architect en algemeen directeur van B+O Architecten. In 2014 ontwierp het architectenbureau aan de overkant van de Zara, het winkelpand van modeketen Bershka.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.