Bouw Groninger Forum stilgelegd

Bouw Groninger Forum stilgelegd

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 16-02-2015

Het college van B&W van Groningen heeft op basis van de publicatie van de nieuwe richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen (NPR d.d. maandag 9 februari) en de afspraken daarover met het Rijk vorige week besloten een pauze in te lassen bij de bouw van het Groninger Forum. De gemeente heeft met het ministerie van EZ afspraken gemaakt over vervolgonderzoek en maatregelen bij een aantal exemplarische gebouwen en bouwprojecten. Eén van deze gebouwen is het Groninger Forum, een multifunctionele culturele hotspot in de historisch binnenstad met een vijflaagse ondergrondse parkeergarage bij de Grote Markt, ontworpen door NL Architects.

Er wordt een periode van vier maanden uitgetrokken om samen met aannemer BAM het gebouw te toetsen aan de NPR en mogelijke oplossingen te onderzoeken. Tegelijkertijd maakt de gemeente in samenwerking met het Rijk afspraken over de meerkosten en schade als gevolg van het aardbevingsbestendig maken van het Groninger Forum. De kosten worden door het Rijk vergoed.

Een deel van de werkzaamheden aan de Grote Markt Oostzijde gaat wel gewoon door, omdat de nieuwe bouwrichtlijnen hiervoor geen gevolgen hebben. De fietsenkelder wordt afgebouwd en de ontwikkeling van de Nieuwe Markt zuidzijde en de oostwand wordt volgens planning gecontinueerd.

De verwachting is dat na vier maanden op basis van verder onderzoek en de nieuwste inzichten een afgewogen keuze gemaakt kan worden of, en zo ja welke, maatregelen nodig zijn voor het Groninger Forum.

Aanstaande dinsdag 17 februari zendt OOG-TV een aflevering uit van Achter de Rooilijn, die deze keer geheel in het teken staat van de aardbevingen en Grote Markt oostzijde. De uitzending begint om half 6 en wordt elk uur herhaald.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.