De schoonheid van het detail

Exposities, Nieuws

De schoonheid van het detail

Door: Petra Starink | 16-02-2015

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem is nog tot 29 maart de tentoonstelling ‘De schoonheid van het detail’ van Peter Bulsing te zien. Zijn achtergrond als grafisch vormgever aan de Rietveld Academie in Amsterdam is duidelijk herkenbaar in zijn fotografie. Vol overgave verliest hij zich in details van gebouwen.

Peter Bulsing (1952) is geboren in Haarlem en opgeleid als grafisch vormgever. Als freelancer heeft hij illustratiewerk gemaakt gericht op (foto) grafisch gebied. Natuur was voor hem jarenlang een belangrijke inspiratiebron totdat het voor hem benauwend ging werken. Bij de overstap naar de digitale fotografie werd architectuur de omgeving waar hij zich het meeste thuis voelde.

Karakter van de architect

Het zoeken naar het spel van lijnen, het spelen met licht en je verliezen in de schoonheid van het detail is zijn passie. Zelden zie je bij Peter Bulsing een overzichtsfoto van het hele gebouw maar hij kiest een detail waarmee hij het karakter kan weergeven van het geheel. Hij portretteert als het ware de persoon achter het gebouw dat deze ontworpen heeft. Het karakter van de architect. Foto’s van gebouwen die hij op deze karakteristieke wijze in beeld heft gebracht zijn SugarCity in Halfweg, het raadhuis in Hilversum en het Spaarneziekenhuis in Heemstede.

Locatie

De tentoonstelling ‘De schoonheid van het detail’ is te zien tot 29 maart in het ABC Architectuurcentrum Haarlem.

Adres: Groot Heiligland 47, Haarlem.

Fotografie: Peter Bulsing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.