Crematorion in vorm van tipi

Crematorion in vorm van tipi

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 22-09-2015

Op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam komt het eerste crematorion van Nederland in de vorm van een tipi. Het bijzondere ontwerp is van Group A architecten. Het crematorion herbergt feitelijk alleen een technische ruimte waarin de oven staat. Door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt.

Na een lange voorbereiding wordt het nieuwe crematorion gesitueerd aan de A10 zijde van Zorgvlied. GroupA architecten is bij het ontwerp er van uit gegaan dat er behoefte is om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. De afscheidsplechtigheid wordt gehouden in de monumentale aula van Zorgvlied, waarna de nabestaanden de overledene, lopend door de groene omgeving, begeleiden naar het crematorion. Bij het crematorion kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om de kist zelf in de oven te zetten of de kist in het voorhof achter te laten.De oplevering van het crematorion wordt verwacht in januari 2016.

De bouw van het crematorion gaat 2,6 miljoen euro kosten dat door de gemeente Amstelveen wordt betaald. De gemeente Amstelveen is eigenaar van de begraafplaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.