De kamers van Piet Paris

De kamers van Piet Paris

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-05-2013

Tot en met 4 augustus 2013 is in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) de tentoonstelling  ”De kamers van Piet Paris”  te zien. De tentoonstelling biedt een overzicht van het werk van mode- illustrator, art-director en productontwikkelaar Piet Paris, met specifieke aandacht voor zijn werkwijze en zijn ontwerpproces.

Piet Paris (1962) wordt beschouwd als één van de belangrijkste mode-illustratoren van deze tijd. Zijn herkenbare stijl wordt gepubliceerd door internationale tijdschriften en bedrijven over de hele wereld. Zo ontwierp Piet Paris illustraties, displays en etalages voor het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue en ontwierp hij de decors voor de modeshow van Viktor & Rolf. Paris tekent regelmatig voor tijdschriften als Vogue en Elle.

Arnhem Mode Biënnale

In Arnhem was hij driemaal curator van de Arnhem Mode Biënnale (2005, 2007 en 2009). Daarnaast was hij jarenlang actief in het Nederlandse modeonderwijs. Zo was hij medeoprichter van het Fashion Institute Arnhem, een masteropleiding aan ArtEZ en stond daarmee aan de basis van de carrière van enkele bekende Nederlandse  modeontwerpers. Piet Paris won verschillende prijzen, waaronder de Nederlandse modeprijs Grand Seigneur. Bij de tentoonstelling verschijnt een monografie over Piet Paris bij ArtEZ Press en wordt een educatief programma voor jong en oud aangeboden.

De tentoonstelling is te zien tot en met 4 augustus 2013 in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA).

Zie ook: Designhotels Modez en Andaz en Hotel Modez opent in Arnhem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.