DemoParkNL – buitenexpositie betaalbaar wonen

Evenementen, Nieuws

DemoParkNL – buitenexpositie betaalbaar wonen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-04-2022

DemoParkNL is een buitenexpositie van klein en compact wonen. Hier zijn diverse voorbeeldmodellen te vinden van kleine huizen die particulieren op hun eigen locatie kunnen laten bouwen. Op 22 april opende Maaike Veeningen, wethouder gemeente Almere, deze permanente buitenexpositie officieel door het planten van een fruitboom.

Het park richt zich met demowoningen van verschillende  aanbieders – bouwers en architecten – op de toenemende trend van betaalbaar wonen. Het gaan daarbij om woningen met een woonoppervlak tussen de 30 en 70 m2, prefab geproduceerd en onder Bouwbesluit. Vrijstaand, schakel- of stapelbaar. Het bijna één hectare grote openluchtmuseum is vergelijkbaar met het Duitse fenomeen van Musterhausparken. Centra waar woonhuis-geïnteresseerden in alle rust woonconcepten kunnen bezichtigen en vergelijken.

Kijkdagen

Naast het bekijken van de woningen op de hiervoor bestemde kijkdagen, worden in het paviljoen ook presentaties en workshops georganiseerd rond anders en slimmer wonen. In het paviljoen bevindt zich verder de beeldende expositie: ‘Wonen door de eeuwen heen’. In sommige woningen is proefslapen mogelijk.

DemoParkNL hoopt met haar opzet een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van de woningnood. Voor consumenten, woningcorporaties en gemeenten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.