Distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd

Nieuws, Project kort

Distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-08-2023

Pleijsier Bouw heeft op 25 juli het distributiecentrum DC Lighthouse opgeleverd aan Borghese Logistics en VBE Group. Lighthouse is ontworpen door Mies Architectuur en ligt nabij het kruispunt van de rivieren de Dordtsche Kil en de Oude Maas.

Het state-of-the art distributiecentrum DC Lighthouse heeft een oppervlakte van 27.828 m2, 743 m2 mezzanine, 2.608 m2 kantoor en 169 parkeerplaatsen. Kenmerkend zijn onder meer de duurzaamheidsmaatregelen. Zo wekt het gebouw duurzame energie op maar slaat deze ook op wanneer het nog niet nodig is om het in een later stadium te benutten.

Verder heft Pleijsier samengewerkt met Bnext.nl om gezamenlijk de ambitie om de BREEAM kwalificatie ‘very good’ te realiseren. Bnext.nl heeft hierbij als afvalverwerker en adviseur op het gebied van het scheiden en recyclen van afval haar bijdrage geleverd. In de verschillende bouwfasen is hier gestuurd op de beste methode om het afval af te voeren vanaf de bouwplaats. Hierdoor worden de scheidingspercentages verhoogd en de milieubelasting verlaagd!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.