Eerste paal vernieuwingsproject Rotterdam Zuid

Eerste paal vernieuwingsproject Rotterdam Zuid

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-01-2008

Vandaag wordt in Rotterdam Feijenoord de eerste paal geslagen van het project De Kop van Boulevard Zuid. Ontwikkelaar Celestian bouwt een vestiging van de winkelketen Media Markt met ‘op het dak’ twee woontorens van 13 en 6 lagen. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwierp de draagconstructie op zo’n manier dat er nauwelijks kostbaar winkeloppervlak verloren gaat aan de constructie van de torens.

Aanvankelijk liep de volledige constructie van de woontorens door in de tweelaagse elektronicawinkel. In het ontwerp dat nu wordt gebouwd loopt slechts een minimaal aantal kolommen door. Veel extra, uiterst waardevol, winkeloppervlak is zo beschikbaar gekomen. Het dak en de wanden van het warenhuis gebruikt IMd voor de stabiliteit van de twee torens.

Ook buiten de winkel is constructief ‘bespaard’. Zo was er precies voor de entree in eerste instantie een 3 meter brede betonschijf nodig voor de constructie van de hoogste toren. IMd heeft deze schijf laten vervallen en in plaats daarvan, voor een vergelijkbaar budget, de 50 meter hoge gevel als 1 constructieve wand uitgevoerd. De uitkraging die hierdoor mogelijk werd, is 15 meter.

De Kop van Boulevard Zuid bestaat uit 61 appartementen, 15 stadswoningen en 5000 vierkante meter Media Markt. Een zogenoemde parkeerhof biedt plaats aan 71 auto’s. Het project is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond en wordt gebouwd door Sprangers Bouwbedrijf. De oplevering is naar verwachting in 2009.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.