KCAP geselecteerd voor Deens project

KCAP geselecteerd voor Deens project

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-01-2008

KCAP Architects&Planners, Bolles+Wilson en LAB Architecture Studio zijn geselecteerd voor de herontwikkeling van het voormalige fruitmarktgebied in Valby, Kopenhagen.De herontwikkeling van het Wholesale Market-gebied naar een hedendaags woon/werk gebied is de op twee na grootste stedelijke ontwikkeling in Denemarken.

Het 20 ha.grote terrein zal in de toekomst plaats bieden aan 90.000 vierkante meter woningen en 25.000 vierkante meter voorzieningen en bedrijven. Het doel van het masterplan is een innovatief en verrassend stedelijk
district te creëren dat intensief zal worden gebruikt en bezocht.

KCAP is een internationaal opererend Nederlands ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw, dat wordt geleid door vier partners: Han van den Born, Kees Christiaanse, Ruurd Gietema en Irma van Oort.

In Nederland was KCAP betrokken bij het GWL terrein en de Oostelijke Handelskade in Amsterdam en het Wijnhaveneiland en Lloyddkwartier Rotterdam. In Hamburg is KCAP werkzaam aan Hafencity, Europas grootste binnenstedelijke uitbreiding. In Zürich werkt KCAP o.a. aan het masterplan voor de uitbreiding van de ETH/ Science City.

www.kcap.eu

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.