Eindhoven bijna design-hoofdstad van de wereld

Eindhoven bijna design-hoofdstad van de wereld

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-07-2009

De gemeente Eindhoven is alleen nog met de Finse stad Helsinki in de race om de titel World Design Capital 2012. Voor de verkiezing stelden 47 steden zich kandidaat. Met de titel ‘World Design Capital’ versterkt Eindhoven de sociaal-economisch ontwikkeling van de stad door design in te zetten op maatschappelijke vraagstukken, technologische innovaties en stedelijke ontwikkeling.

Ook biedt het Eindhoven, als centrumstad van de Brainport-regio, een internationaal podium om het designprofiel te promoten. Zo ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden, projecten en innovaties die bijdragen aan een betere, duurzamer en zorgzamer samenleving.

In augustus bezoekt een delegatie van de Icsid (International Council of Societies of Industrial Design) Eindhoven om een goed beeld te krijgen van Eindhoven als designstad. Eindhoven gaat nu hard aan de slag om de juryleden te overtuigen dat Eindhoven 100% gaat voor World Design Capital 2012.

Design hotspot
Met de kandidaatstelling en finaleplaats geeft Eindhoven, in het Designjaar 2009, een sterke impuls aan de ambities om haar positie als design hotspot van Europa verder uit te bouwen. De finaleplaats van Eindhoven biedt ook kansen voor Nederland om Dutch Design internationaal nog meer op de kaart te zetten. Wanneer Eindhoven de titel mag gaan dragen zal ook worden samengewerkt met Amsterdam en Rotterdam.

Het bidbook met als thema ‘Creating a Caring Society’ beschrijft die ambities en de ideeĆ«n hoe Eindhoven design nog meer kan inzetten om de sociale, maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de stad te stimuleren. World Design Capital wordt georganiseerd door Icsid. Deze tweejaarlijkse titel is bedoeld om steden te stimuleren hun ambities met design te laten zien en verder te ontwikkelen.

Design in Eindhovens DNA
Design zit al sinds decennia verweven in het DNA van Eindhoven, de centrumstad van de toptechnologieregio Brainport. Vanuit een industriƫle, technologische historie is de stad uitgegroeid tot een innovatieve, creatieve stad. Herkenbaar in de vele innovatieve producten die in Brainport Eindhoven worden bedacht, ontwikkeld en vervaardigd.

Zichtbaar in designiconen als de Design Academy Eindhoven (door Time Magazine betiteld als ‘School of Cool’), de topdesignstudio Philips Design, het vermaarde Van Abbemuseum, de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven en een jaarlijks drukbezochte Dutch Design Week.

Bekijk hier een video:
Eindhoven World Design Capital 2012

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.