BIM: van ontwerp naar uitvoering

Evenementen

BIM: van ontwerp naar uitvoering

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-05-2018

BIM is dé vorm van samenwerking in de keten. Dagelijks worden projecten opgestart en uitgewerkt in 3D. Faalkosten kunnen worden gereduceerd en het bouwproces kan worden versneld. Belangrijk in de voorbereidende fase is dat betrokken partners goed en zorgvuldig samenwerken.

Webinar BIM van ontwerp naar uitvoering

In het webinar BIM: van ontwerp naar uitvoering op 28 juni georganiseerd door Eisma Bouwmedia is er aandacht voor de samenwerking tussen aannemer en producent, het verloop van de productie aan de hand van de data uit het BIM model en de toepassingen van BIM op de bouwplaats.

Samenwerking RuwBouw Groep en Volker Wessels

In dit webinar wordt de samenwerking tussen aannemer Volker Wessels en producent De RuwBouw Groep (DRBG) van LOD200 naar LOD400 besproken. Arnold Pit, BIM Manager van Volker Wessels Bespreekt de fasering van LOD200 naar 300, het coördinatiemodel en de detaillering. Albert Gils, BIM Manager van DRBG licht de rol van bouwspecialist toe in deze fase; het adviseren omtrent wanden, legplan van de vloeren en de REVIT bibliotheek.

In het tweede deel van het webinar volgt de uitleg van het LOD350 proces door DRBG. Hoe verloopt de productie aan de hand van de data uit het BIM model? In het derde en laatste deel van het webinar worden verschillende toepassingen van BIM op de bouwplaats toegelicht. Denk daarbij aan de montagevolgorde, kraanpositie of hulpconstructies.

Gratis webinar

Het gratis webinar is op 28 juni te volgen van 12.30 tot 13.30 en wordt gepresenteerd door Koen Wieriks van Eisma Content Marketing.
Aanmelden kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.