Velux Daylight symposium in Berlijn

Velux Daylight symposium in Berlijn

Evenementen
Door: Petra Starink | 12-04-2017

Het Daylight symposium op 3 en 4 mei in Café Moskau in Berlijn heeft als thema Healthy & Climate-Friendly Architecture – from knowledge to practice”. De focus ligt op het gebruik van daglicht in gebouwen. Welke rol is er weggelegd voor architecten, en waar moeten zij rekening mee houden bij het ontwerpen. Voor de zevende keer is de Velux Groep gastheer van het symposium.

Daglicht in gezonde gebouwen

Het is belangrijk dat er wordt nagedacht over de manier waarop het ontwerp van onze woningen, kantoren, scholen wordt uitgevoerd om de uitdagingen van de moderne samenleving, waar mensen tot 90% van hun leven binnenshuis besteden, aan te pakken. Hoe kunnen architectuur en daglicht samenwerken om onze zintuigen te stimuleren? Wat zijn de mechanismen om kennis over te dragen vanuit onderzoek naar de praktijk, en hoe kunnen deze worden versneld door middel van beleid?

Deze vragen zullen worden behandeld en besproken door middel van presentaties van wetenschappelijke onderzoeken, de ervaringen en standpunten van bouwkundigen, architecten en beleidmakers.

Spraakmakende sprekers uit de architectuur

Sprekers tijdens het symposium zijn o.a. Stefan Behnisch, Behnisch Architecten, Duitsland; prijswinnend architect en ambassadeur voor duurzame ontwerpen.
Eén van de meest aansprekende personen van 2016 uit de Architectural League van New York, Omar Gandhi.
Anne Lacaton en Jean Philippe Vassal, Lacation & Vassal, Frankrijk; prijswinnend architect die sociale aspecten toepast in architectuur, materialen hergebruikt en daglicht gebruikt om gezonde, functionele woongemeenschappen te ontwikkelen.

Bekijk hier alle sprekers en het programma.

De Key notes van het Daylight Symposium zijn op 3 en 4 mei via een livestream te volgen. Bekijk hier de video van vorig jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.