Fietsen langs Haarlemse waterwerken

Evenementen

Fietsen langs Haarlemse waterwerken

Door: Petra Starink | 07-08-2018

Fietsen lang Haarlemse waterwerken, dat kan op 17 augustus. Het ABC Architectuurcentrum Haarlem organiseert op die dag een tocht langs dijken, gemalen, sloten en vaarten. De waterwerken moeten zorgen voor droge voeten en beschermen tegen overstromingen. Daarnaast moet het water in de grachten en sloten gezond en schoon blijven. Hoe wordt dit bereikt, en wat is het verschil tussen een polder en een weidemolen? Hoe worden hoosbuien verwerkt en wat moet er gebeuren in tijden van langdurige droogte?

Waterwerken in Haarlem

Tijdens de fietstocht worden verschillende waterwerken in de stad en in de polders rond Schalkwijk bekeken. Deskundige begeleiding tijdens de fietstocht is er van Peter Vroom, watersysteembeheerder bij Rijnland en Bert Schuring van de Algemene Waterpartij.

Tentoonstelling Droge Voeten

De fietstocht lang de Haarlemse waterwerken sluit aan bij de tentoonstelling “Droge Voeten” in het ABC Architectuurcentrum. Fotografen Hans Peter Fölmi, Chris Hoefsmit en Bob van Nunen hebben op eigen wijze en stijl waterwerken gefotografeerd. De foto’s tonen de grote verscheidenheid  aan gemalen, sluizen en duikers in Haarlem en Zuid-Kennemerland. De expositie is nog tot 9 september te zien in het ABC.

Start van de fietstocht is om 14.00 uur bij ABC Architectuurcentrum Haarlem. Einde is omstreeks 16.30 bij het Spaarnepontje.
Reserveren is gewenst.
ABC Architectuurcentrum
Adres: Groot Heiligland 47, Haarlem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.