Ontwerpen met duurzame installaties bij renovaties

Evenementen

Ontwerpen met duurzame installaties bij renovaties

Door: Petra Starink | 19-05-2016

Architecten, ontwerpers en ontwikkelaars die bestaande gebouwen willen renoveren hebben vaak vragen over de precieze dimensionering en samenstelling van de te installeren installaties. In het gratis webinar dat op 16 juni wordt gehouden van 12.30 tot 13.30 worden vragen en dilemma’s die architecten en ontwerpers over dit onderwerp hebben besproken.

Techniek van warmtepompen

Er wordt dieper ingegaan op de techniek van warmtepompen, zonlichtinstallaties en hybride systemen. Daarna licht een gekwalificeerde installateur, aan de hand van concrete voorbeelden toe, hoe in de bestaande bouw met afgiftesystemen, instellingen en waterzijdig afstellen moet worden omgegaan om de rendementen te halen die worden toegezegd.
U kunt zich hier aanmelden

Dit is het tweede in een serie van vier, gratis webinars – in samenwerking met Vaillant – over duurzame installaties in energiezuinige nieuwbouwwoningen en bij energiebesparende renovaties. De webinars zijn speciaal bedoeld voor architecten en ontwikkelaars die (bijna) nul-op-de-meterwoningen willen realiseren. De webinars vinden plaats op: 23 mei (terugkijken), 16 juni, 22 september en 3 november. 
Klik hier om u gratis aan te melden voor de webinars.

Onderwerpen zijn:
• subsidiemogelijkheden voor energiebesparende installaties (ISDE en andere);
• hybride warmtepompsystemen;
• lucht- en aardwarmtepompsystemen;
• zonlichtinstallaties;
• keuzes en beslissingen bij het ontwerpen van energiezuinige installaties en de installatietechnische uitdagingen hierbij.

Thuis volgen of op uw werkplek

In deze webinarserie delen tal van deskundigen uit de praktijk hun kennis over dit onderwerp, ondersteund met foto’s, graphics en filmbeelden. Webinars volgt u thuis of op uw werkplek, achter uw eigen computer of laptop. Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de sprekers in de studio.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.