Open dag Drijvend Paviljoen

Nieuws

Open dag Drijvend Paviljoen

Door: Petra Starink | 18-05-2016

Altijd al een keer een kijkje willen nemen in het Drijvend Paviljoen aan de Wilhelminapier in Rotterdam? Dit is je kans. Op zondag 22 mei kun je van 12.00 tot 17.00 het paviljoen bezoeken.

Het Drijvend Paviljoen is een pilot en katalysator voor drijvend bouwen in Rotterdam. Het gebouw is door zijn opvallende vorm zeer herkenbaar en bestaat uit drie aan elkaar geschakelde bollen, waarvan de grootste een straal heeft van 12 meter. Het vloeroppervlak van het paviljoeneiland is ruim 46 bij 24 meter. Het paviljoen ligt tot zeker 2019 in de Rijnhaven.

Het paviljoen is het eerste resultaat van Rotterdam Climate Proof (onderdeel van Rotterdam Climate Initiative) om klimaatbestendig te bouwen in buitendijkse gebieden. Door de drijvende bollen op het water is het paviljoen niet alleen bijzonder, maar ook klimaatbestendig, innovatief, duurzaam en flexibel.

Open dagen

Het Drijvend Paviljoen is de komende tijd open voor publiek: zondag 22 mei  en 5 juni van 12.00-17.00 uur,  zaterdag 18 juni Dag v/d Architectuur 11.00-17.00 uur,  en zondag 26 juni 12.00-17.00 uur

 Meer info is te vinden op www.drijvendpaviljoen.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.