Expo Amsterdamse Architectuurprijs 2017

Expo Amsterdamse Architectuurprijs 2017

Exposities, Nieuws
Door: Petra Starink | 01-03-2017

Expo Amsterdamse ArchitectuurprijsDe Amsterdamse Architectuurprijs – de Gouden A.A.P. bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met een presentatie van de 10 genomineerde Amsterdamse gebouwen die dit jaar kans maken om de prijs te winnen. Eind maart worden de genomineerden bekend gemaakt. Van 31 maart tot en met 25 juni zijn ze te zien in ARCAM.

Thema’s

Sinds 2008 reikt ARCAM jaarlijks de prijs uit en is nadrukkelijk voor architect en opdrachtgever. Vanuit de thema’s ‘Nieuw Opdrachtgeverschap’, ‘Groeiende Metropool’ en ‘Innovatie en circulariteit’ worden de tien gebouwen gepresenteerd.

Uitreiking Gouden A.A.P.

De Gouden A.A.P. wordt uitgereikt op donderdag 13 april. Naast een vakjury reikt ook een publieksjury van Amsterdammers een prijs uit aan de winnende opdrachtgever en het winnende architectenbureau. De vakjury bestaat uit Tracy Metz (journalist/auteur), Jeroen van Schooten (architect-directeur Team V Architectuur) en Carola Hein (hoogleraar architectuur & stedenbouw geschiedenis TU Delft). De publieksjury bestaat uit de enthousiaste Amsterdammers Ingrid van de Grint, Jan Versteeg en Jasper Nagtzaam.

Opening tentoonstelling 31 maart 2017
ARCAM,  Prins Hendrikkade 600
Toegang is gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.