Kunst en architectuur centraal in Sint Hubertus

Kunst en architectuur centraal in Sint Hubertus

Evenementen
Door: Petra Starink | 28-02-2017

Er worden door het hele land tal van activiteiten georganiseerd om te vieren dat het 100 jaar geleden is dat De Stijl werd opgericht. Speciaal hiervoor organiseert het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller in Hoenderloo, tot en met 31 maart 2017 de themarondleiding “In de stijl van…”.

Berlage

In het Jachthuis Sint Hubertus is geen sprake van één stijl. Natuurlijk, het werd ontworpen door Berlage. Maar de combinatie van Berlage’s werk met het schilderwerk en de kunstwerken van anderen, is wat het Jachthuis als geheel zo uniek maakt. Tijdens de themarondleiding staat de combinatie van verschillende stijlen van kunst en architectuur centraal en vertelt een gids over het werk van o.a. Berlage, Altorf, Mendes da Costa, Le Beau, Seurat en Jan Toorop.

Kleurontwerpen

Een speciale rol is er voor kunstschilder Bart van der Leck, hij maakte de kleurontwerpen voor de vertrekken. Het aanbrengen deed hij samen met niet minder dan dertig schilders. De rondleiding gaat ook door vertrekken die tijdens reguliere rondleidingen niet toegankelijk zijn. Te zien zijn de hal, de woonkamer en werkkamer van mevrouw Kröller, haar slaapkamer, en haar boudoir.

Informatie voor bezoekers

Prijs: € 8,50 incl. koffie of thee na afloop.
Exclusief entree park.
Tijden: Tot en met 31 maart 2017 dinsdag t/m vrijdag: 12.30 en 14.30 uur. zaterdagen, zondagen : 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.
Duur: 75 minuten
Meer informatie is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.