Ontwerpstudio PolyLester ontwerpt Beemsterbrug

Nieuws

Ontwerpstudio PolyLester ontwerpt Beemsterbrug

Door: Petra Starink | 01-03-2017

Ontwerpstudio PolyLester heeft een bijzonder ontwerp gemaakt voor de  Beemsterbrug. Deze overgang verbindt straks twee woongebieden in nieuwbouwplan De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster. Het ontwerp is door de jury gekozen omdat het goed aansluit op de nieuwe bebouwing en past binnen het ‘UNESCO werelderfgoed Droogmakerij de Beemster’.

Tussen de twee woongebieden (Fase 4 en 5) ligt een groenstrook met water. De twee woongebieden worden met elkaar verbonden door een langzaam verkeersbrug tussen het Appels en Perenpad en de Goudreinetstraat. De brug vormt de centrale plek. Op basis van een longlist waren 3 kunstenaars geselecteerd om een schetsontwerp te maken. Zij presenteerden hun schetsontwerp aan de omwonenden. Bij de bewoners en de kunstcommissie was een meerderheid voor het ontwerp van PolyLester.

Zwevende brug

PolyLester ging in samenwerking met Arnaud Hendrickx voor het ontwerp  van de brug op zoek naar een vorm die duidelijk aansluit bij het nieuwe woongebied en tegelijk functioneert als een baken in de omgeving. Bij het ontwerpen van de brug keek men naar de gebruikte materialen in nieuwe woningen, de inrichting van de openbare ruimte en de zichtlijnen. De brug, een heldere en elegante boog die twee oevers verbindt, komt op subtiele wijze los van het maaiveld, waardoor het lijkt te zweven tussen de woningen.

Ontwerpstudio PolyLester

Ontwerpstudio PolyLester bestaat uit Gabriel Lester en Martine Vledder, in 2013  begonnen zij hun studio gericht op kunst, openbare sculpturen, architecturale ingrepen, landschap, interieur design en decorontwerp. Zij werken samen met architectenbureaus en grafisch ontwerpers.

Illustratie: Gemeente Beemster

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.