Cubestee op lezing OnderDAK

Actualiteiten, Exposities

Cubestee op lezing OnderDAK

Door: Petra Starink | 26-01-2016

Haiko Meijer van architectenbureau Onix NL komt op donderdag 11 februari in Architectuurcentrum Rondeel in Deventer vertellen over huisvesting voor asielzoekers. Hij ontwikkelde de Cubestee, een houten woonkubus van 6x6x6 meter, die universeel en wereldwijd kan worden ingezet. Samen met Eelco van Dam van COA en de Bosnische ex-vluchteling Samir Maglajilc geven zij een lezing in het kader van de expositie ‘OnderDAK-sociale woningbouw in Deventer’.

Op dit moment worden er overal in Nederland asielzoekerscentra opgericht en wordt er gezocht naar woonruimte voor mensen met een verblijfsvergunning. De 3 sprekers belichten het onderwerp ieder vanuit hun eigen invalshoek.

Cubestee

Haiko Meijer ontwikkelde de Cubestee, een houten woonkubus van 6x6x6 meter, die universeel en wereldwijd kan worden ingezet om aan de grote vraag naar betaalbare woningen te voldoen. De Cubestee is compact, ecologisch, goedkoop, duurzaam, uitbreidbaar en grotendeels zelfbouwbaar – een dubbel hoog huis dat je kunt doorontwikkelen door er zelf vloeren en muren in te timmeren of de indeling te veranderen. De Cubestee is zelfs schakel- en stapelbaar.

Eelco van Dam is senior beleidsmedewerker vastgoed en strategie van het COA. Hij zal een toelichting geven op de opgaven waar het COA voor staat.

Samir Maglajlic is als vluchteling naar Nederland gekomen. Recent heeft hij een boek uitgebracht waarin hij zijn levensverhaal vertelt. Samir Maglajlic deelt zijn persoonlijke ervaringen als vluchteling in Nederland met het publiek.

Lezing en expositie

Lezing, 11 februari om 20.00 in Architectuurcentrum Rondeel. De expositie ‘OnderDAK-sociale woningbouw in Deventer’ is nog te zien t/m 6 maart 2016. ¬†Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer.
Meer informatie is te vinden op de website

Beeld: Rondeel, Onix NL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.