Vrijheidsbeeld voor Amsterdam

Vrijheidsbeeld voor Amsterdam

Exposities
Door: Petra Starink | 03-07-2017

Architectuurcentrum Amsterdam toont vanaf 11 juli tien ontwerpvoorstellen gemaakt door studenten van de Academie van Bouwkunst voor een vrijheidsbeeld op de kop van Java Eiland. Het voorstel voor een nieuw cultureel icoon kan één van de oplossingen zijn om spreiding van het toerisme te bevorderen. De expositie wordt geopend door Jord Den Hollander, architect, filmmaker en gastdocent aan de Academie.

Studenten

45 studenten van de Academie van Bouwkunst hebben zich gestort op de opdracht om een Vrijheidsbeeld voor Amsterdam te ontwerpen met een praktisch en ideëel doel. Zo biedt het een plek buiten het centrum waar gerecreëerd kan worden om spreiding van het toerisme te bevorderen. Daarnaast is het Vrijheidsbeeld Amsterdam een baken van vrijheid op een cultuurhistorische plek die informatie biedt over de hoofdstad.

Maquettes

De expositie toont een selectie van 10 diverse  maquettes. De deelnemende studenten van de Academie van Bouwkunst zijn Boukje Bügel-Gabreëls, Esther Bentvelsen, Alex Berkmann, Stephanie Dullemen, Koen Karst, Philip Lyaruu, Matteo Paris, Elena Staskute, Flavius Ventel en Piero Vidoni.

De expositie is te zien vanaf  11 juli t/m 20 augustus 2017
Architectuurcentrum Amsterdam
Prins Hendrikkade 600
Din-zon, 13.00-17.00 uur, de entree is gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.