1.Lectures Landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson

Lezingen

1.Lectures Landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson

Door: Petra Starink | 07-01-2019

Op 31 januari vertelt landschapsarchitect Lodewijk Wiegersma bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam over de Zweedse landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson. In Nederland is hij bekend om zijn ontwerp voor het Museumplein. De lezing wordt gehouden in het kader van de reeks 1.Lectures georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam in samenwerking met de Academie van Bouwkunst.

Landschapsarchitect Sven-Ingvar Andersson

In 1963 volgde Andersson (1927-2007) de bekende C.Th.Sørensen op als hoogleraar aan de School of Architecture in Kopenhagen. Zijn taak was om verder te gaan op de succesvolle weg – de Deense tuinarchitectuur heeft sinds de jaren dertig van de vorige eeuw gevolg – samen met het vinden van zijn eigen weg. Hij vond zijn eigen weg door poëtisch, artistiek, nooit dogmatisch en humoristisch te zijn. Zijn ontwerpen gaf hij graag een onverwachte wending.

Door het beschrijven en bespreken van een reeks van zijn belangrijkste projecten, zowel stedelijke als kleine tuinprojecten, waaronder zijn beroemde eigen tuin in Zweden, zal het belang van zijn ontwerpen duidelijk worden.

Boek

Bij uitgeverij Blauwdruk werd in 2018 de paperback Sven-Ingvar’s Garden – And other essays on the oeuvre of Landscape Architect Sven-Ingvar Andersson van Lodewijk Wiegersma uitgegeven.

1.Lectures Sven-Ingvar Andersson

Datum: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
Locatie: Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213, Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van hun collegekaart.  Losse tickets (€ 7,50 per stuk) zijn verkrijgbaar via de webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Foto: ARCAM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.