Glas in lucht op parkeergarage

Glas in lucht op parkeergarage

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-08-2009

In het hart van Lelystad wordt een parkeergarage gebouwd die bekleed wordt met meer dan 6500 unieke kleurige glasplaten. Glas in lucht zoals de architecten van maakarchitectuur schertsend opmerken, want door de ijle achterconstructie lijken de platen te zweven.

Herbouw binnenstad
De garage en de gevel zijn door maakarchitectuur ontworpen en vormen een onderdeel van de revitalisering van de binnenstad van Lelystad. Het masterplan hiervoor is door WEST 8 gemaakt in opdracht van ASR en de gemeente Lelystad. Eind september wordt het project opgeleverd. Hiermee wordt een belangrijke fase in de herbouw van de binnenstad afgesloten.

Glaskunstwerk
maakarchitectuur heeft gekozen voor een glasgevel die het interieur van de garage prachtig kleur geeft. In het straatbeeld zocht de architect een gevel die het sociale en menselijke gezicht van Lelystad uitdrukt. De Amsterdamse kunstenaar Jurriaan van Hall met wie de architect samenwerkt heeft deze opgave letterlijk opgevat en een schilderij gemaakt waarin de mens centraal staat. Dit schilderij is door de architecten bewerkt tot een glaskunstwerk dat, om het gebouw gevouwen, van een alledaagse parkeergarage een bijzonder bouwwerk maakt.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.