Glazen boerderij wint Glas Award

Glazen boerderij wint Glas Award

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-11-2014

De Glazen Boerderij in Schijndel naar het ontwerp van Winy Maas van MVRDV architecten heeft de Glas Award gewonnen. Het geboortedorp van architect Winy Maas inspireerde hem tot het maken van een boerderij die kenmerkend is voor de streek. In de Glazen Boerderij zijn winkels, horeca, kantoren en een welnesscentrum gevestigd.

Geprint op glazen gevel

Kunstenaar Frank van der Salm maakte een collage van foto’s van Schijndelse boerderijen en het door hem gecreëerde beeld is geprint op de 1.700 vierkante meter grote glazen gevel. De gevel is geconstrueerd door Brakel Atmos uit Uden. Omwille van zicht en transparantie varieert de print in sterkte. De boerderij is 14 meter hoog; de print volgt de schaalvergroting. AGC Westland uit Maasdijk heeft de assemblage tot dubbel glas met speciale randafdichting uitgevoerd. Het feit dat de gehele buitenschil uit glas bestaat betekende dat ook onderdelen die geen deel uitmaken van de glasconstructies voorzien moesten worden van glas. Concreet houdt dit in dat op maat vervaardigde ruiten voorzien van unieke prints met tape zijn bevestigd op roosters, deuren, panelen en dergelijke. Dit deel van het werk is uitgevoerd door Mosa Glas uit Echt.

De genomineerden

Naast de Glazen Boerderij waren er nog 4 andere projecten genomineerd:

– Dubbele deur van brandwerend glas, Vetrotech Saint-Gobain Benelux

Glazen lift Mauritshuis te Den Haag, Octatube, glas: Finiglas

– Glazen trappen te Naaldwijk, Het Architectenbureau, glas: Glass Inside

Rotterdam CS, Team CS, glas: Scheuten Glas (dak), Scheuten Absoluut Glastechniek (gevel) en Glasdesign (interieur).

De Glas Award

De Glas Award is een initiatief  van de Glas Branche Organisatie (GBO), de werkgeversorganisatie in de glasbranche. Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer Glas in Beeld is mediapartner. De Award werd dit jaar voor de zevende maal georganiseerd en uitgereikt op de SGA Vakdagen in Gorinchem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.